Dag cel voor Mike Tyson (video)

AMSTERDAM - Mike Tyson is maandag tot een celstraf van 24 uur veroordeeld. Ook kreeg hij drie jaar voorwaardelijke straf opgelegd voor drugsbezit en rijden onder invloed. De openbaar aanklager had een gevangenisstraf van een jaar geëist.

De 41-jarige voormalig bokskampioen werd vorig jaar december in de Amerikaanse staat Arizona gearresteerd omdat hij onder invloed van cocaïne achter het stuur zat. Agenten vonden zakjes met de drug in de jaszakken en in de auto van de bokser. Hij vertelde de politie dat hij cocaïne gebruikt 'wanneer hij eraan kan komen'.

Ontwenningskliniek

Na zijn arrestatie liet de oud-bokser zich opnemen in een ontwenningskliniek om zich volgens zijn advocaat voor 'meerdere verslavingen' te laten behandelen. Sinds de opname zou hij geen enkele keer een terugval hebben gehad. Twee ex-vrouwen van Tyson schreven een brief naar de rechter met het verzoek om een mild vonnis.

Rechter Helene Abrams was onder de indruk van de vooruitgang die Tyson de afgelopen tijd heeft geboekt. "Je hebt hard gewerkt om je drugsverslaving en je zelfvernietigende gedrag aan te pakken", vertelde ze in haar vonnis.

Gevangenis

Het is niet de eerste keer dat Tyson de cel indraait. De oud-bokser werd in 1992 tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een verkrachting. Na drie jaar celstraf kwam hij weer op vrije voeten. In 1999 werd hij aangeklaagd wegens mishandeling.

In 1986 werd de toen 20-jarige Mike Tyson de jongste wereldkampioen bij de zwaargewichten tot dan toe. Vier jaar later verloor hij zijn titel. In 1997 bereikte zijn carrière een dieptepunt toen hij in een gevecht met Evander Holyfield een deel van diens oor afbeet.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie