Moeder adoptiekind staat achter Angelina Jolie

AMSTERDAM - De moeder van het meisje Zahara, dat is geadopteerd door Angelina Jolie, ontkent dat zij het 2-jarige kind terug wil. Tegenover persbureau Reuters verklaart Mentwabe Dawit dat de berichten daarover in de media niet kloppen.

Haar woorden zouden zijn verdraaid door 'zogenaamde journalisten' die haar bezochten en claimden voor Jolie te werken. "Ik heb de adoptie nooit in twijfel getrokken."

De Ethiopische Dawit zegt juist blij te zijn dat haar dochter een thuis heeft gevonden bij de actrice. "Ik denk dat mijn dochter heel veel geluk heeft gehad met haar wereldberoemde adoptiemoeder. Ik wens ze allebei al het succes dat ze verdienen."

Oma

Zahara werd in juli 2005 geadopteerd door Jolie nadat het meisje door haar oma beschikbaar was gesteld voor adoptie. De vrouw deed dat omdat ze er vanuit was gegaan dat haar dochter was gestorven en ze zelf niet voor het meisje kon zorgen. Angelina Jolie wist dan ook niet beter dan dat Zahara wees was.

Mentwabe Dawit vertelt echter aan Reuters dat ze vijf maanden na de geboorte van haar dochter van huis vluchtte omdat ze geen voedsel had voor haar kind. "Ik besloot te vluchten, in plaats van haar te zien sterven", vertelt ze. Na een zoektocht van enkele maanden gaf haar moeder de zoektocht naar Mentwabe op en concludeerde ze dat haar dochter gestorven was.

Brad Pitt

De 32-jarige Jolie, die ambassadrice is van de Verenigde Naties, en haar partner Brad Pitt hebben naast Zahara nog twee adoptiekinderen: Maddox (6) en Pax (3). Ook hebben ze nog een 'eigen' dochter, de 1-jarige Shiloh.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie