Baas B krabbelt op uit diep dal

AMSTERDAM - Bart Zeilstra, alias rapper Baas B, zat in een diep dal, maar is daar inmiddels weer uitgeklommen. Dat vertelt de collega van Lange Frans maandag in De Telegraaf.

De roem werd hem even te veel en toen zijn vriendin begin dit jaar ook nog bij hem wegging, stortte de artiest in. "Ik ben nog nooit zo diep gegaan."

De 25-jarige Zeilstra vertelt dat het succes van de afgelopen jaren en het harde werken vorig jaar zijn tol eisten. "Op werkgebied lukte het niet meer.

Manager

Ik was bang dat ik mijn inspiratie voorgoed was kwijtgeraakt. Dat ik nooit meer muziek zou kunnen schrijven en nummers zou kunnen maken. In overleg met onze manager besloten we daarom dat ik gas terug zou nemen. Zo kon het niet langer."

In het begin van die moeilijke periode had de rapper nog steun aan zijn vriendin. Dit duurde echter niet lang. Zij liet hem in januari weten meer ruimte nodig te hebben. "Na een jaar inspiratieloos te zijn geweest, sloeg haar vertrek in als een bom", zegt hij. "Ik zag het echt even niet meer zitten."

Ideeën

Uiteindelijk bleek die extra klap echter ook een positief effect te hebben op Zeilstra. "Het gekke is dat in die emotionele periode waarin alles tegen leek te zitten, mijn inspiratie weer terugkwam. Hoe slechter ik mij voelde, hoe meer ideeën ik kreeg. Ik heb er een nummer over geschreven dat op ons nieuwe album komt", zegt de rapper, wiens nieuwe cd met Lange Frans begin volgend jaar uitkomt.

"Op het album is het positieve resultaat van een negatieve periode hoorbaar. Zo heeft ieder nadeel zijn voordeel."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie