AMSTERDAM - Acteur Victor Reinier is dinsdagavond samen met twee Amsterdamse politieagenten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis in zijn woonplaats Amsterdam gebracht. De drie kregen zuurstof toegediend en konden na twee uur naar huis.

Oorzaak van de problemen was een kleine brand met veel rookontwikkeling in de woning van de acteur in Amsterdam-Zuid.

De brand ontstond doordat oliën en katoen die worden gebruikt voor het leggen van een nieuwe vloer, samengepakt waren opgeslagen onder de gasmeter in de woning. Dat hadden werknemers van het ingehuurde bedrijf gedaan, tegen de waarschuwingen op de verpakking in. De olie en het katoen vlogen spontaan in brand, zo liet Victor Reinier woensdag weten.

Het vuur was zeer snel onder controle, waardoor er alleen rookschade ontstond. Reiniers kinderen waren thuis, maar kwamen met de schrik vrij. De politie haalde een van twee uit de woning; de ander was naar het balkon gevlucht en werd daar door de buren overgetild naar hun balkon.

Victor Reinier is vooral bekend door zijn rol van Vledder, de assistent van De Cock, in de populaire politietelevisieserie Baantjer op RTL4 en als presentator van Lucky Letters.