MÜNCHEN - Ook Snoop Dogg kon er niet omheen in Beieren. Voor de presentatie van de MTV Europe Music Awards 2007 (EMA) werd hij donderdag in lederhosen gehesen. Muziek en humor blijft het publiek trekken.

Een hal zo groot als Ahoy Rotterdam was donderdag het podium waarop het jaarlijkse feestje van MTV werd gevierd. Naast een groot podium was er een tweede podium ingericht voor het echte feestje: het muzikanten-onderonsje.

Dave Grohl van de Foo Fighters had er een bar ingericht waar hij zo eens wat mensen ontving, onder andere Boris Becker. Daar wilde Grohl wel eens mee pingpongen.

Trouwe hond

Snoop Dogg gedroeg zich ondertussen als een trouwe hond met om zijn slungelige lichaam de mooiste, vaak veel te grote uitdossingen. Geholpen door de autocue om hem tekstvast te houden, bleef hij volledig zichzelf en dat was vooral hiphop-cool.

Hij zei een dag eerder al op de MTV-persconferentie dat hij het een eer vindt om nu ook te behoren tot de klas van EMA-gastpresentatoren.

Amy Winehouse

Het meest bizarre optreden bracht Amy Winehouse. Stomdronken zong ze Back tot Black. Winehouse staat bekend vanwege haar drank- en drugsverslaving.

Altijd is het onzeker of ze wel optreedt als ze ergens op het programma staat. Hoe dan ook, ze was er toch maar weer, soms wat snuivend aan haar neus. Toen ze de award kreeg, zei ze helemaal niets.

Finalisten

Nieuw dit keer waren de optredens van de drie finalisten voor de New Sounds of Europe, geïntroduceerd door SonyEricsson. De drie bands kwamen uit Estland (Bedwetters), Roemenië (Firma) en Turkije (Yakup).

Bij de grootheden is er veel waardering voor nieuwe muziek, vooral omdat ze zelf vaak zo hard hebben moeten vechten om er te komen. Als het aan SonyEricsson ligt wordt deze categorie gezien als het alternatieve Songfestival.