Prinses Ariane zaterdag gedoopt

DEN HAAG - Prinses Ariane, vierde in de lijn van troonopvolging, wordt zaterdag om 11.30 in de Kloosterkerk in Den Haag gedoopt. Dominee Deodaat van der Boon doopt het prinsesje met water uit de rivier de Jordaan.

De 6,5 maanden oude Ariane krijgt een jurk aan van Brussels kant, die in 1880 voor de doop van prinses Wilhelmina werd gemaakt.

Bij de plechtigheid zijn zo'n 850 genodigden, onder wie koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende.

Ouders

Onder de aanwezigen zijn ook de ouders van prinses Máxima. Bij haar huwelijk waren zij niet van de partij vanwege de omstreden politieke achtergrond van Jorge Zorreguieta, maar bij de meer privé geachte doopplechtigheden van hun kleinkinderen zijn zij wel aanwezig.

Vanaf elf uur worden de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, premier Balkenende en burgemeester Deetman van Den Haag verwacht. Kort daarna volgt de aankomst van de koninklijke familie, de peetouders en andere bijzondere genodigden.

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie dochters worden kort voor half twaalf bij de kerk verwacht.

Geboren

De jongste dochter van Prins Willem Alexander en prinses Maxima werd op 10 april geboren. Ariane is het derde kind van Willem Alexander en Maxima. Ze heeft twee zusjes, prinses Amalia en prinses Alexia.

De dienst wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

Doop prinses Ariane

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie