Carice voelt zich moe maar voldaan

AMSTERDAM - Carice Van Houten vliegt de laatste tijd van hot naar her voor opnamen van haar vele filmprojecten. Haar drukke werkschema eist zijn tol. "Ze is moe", weet haar manager Janey van Ierland. "Maar ze voelt zich goed."

Begin deze maand was de actrice in Marokko voor opnamen van de politieke thriller 'Body of lies'. In de film speelt ze de vrouw van Roger Ferris, een rol van Leonardo DiCaprio.

Inmiddels is ze al een week in Toronto voor de sciencefictionfilm 'Repossession mambo', waarin ook Forest Whitaker en Jude Law te zien zijn.

Verbinding

Hoe de opnamen van de twee Amerikaanse projecten zijn verlopen, kan Van Ierland niet zeggen. "Ze is vanuit Marokko meteen doorgevlogen naar Toronto en daar is de verbinding van haar mobiele telefoon en internet ontzettend slecht", stelt ze. "Ik weet alleen dat het goed met haar gaat."

Eind deze maand komt de 31-jarige Van Houten terug naar Nederland. Tijd voor een welverdiende vakantie is er dan nauwelijks. Volgende maand moet ze naar Ierland voor de 'dubbing' van 'Dorothy Mills'.

Hierbij moet ze in de geluidsstudio teksten inspreken voor de film, waarvan de opnamen eerder dit jaar plaatsvonden.

Cruise

Van Houten, die internationaal doorbrak met haar rol in 'Zwartboek', rondde onlangs de opnamen af voor de thriller 'Valkyrie', waarin ze naast Tom Cruise speelt.

Later dit jaar speelt ze in het historische drama 'Vivaldi'. Volgend jaar gaan de opnamen van de biopic 'Smoke and ochre' van start. In de film van Paula van der Oest speelt Van Houten de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie