Belinda Meuldijk overwoog zelfmoord

AMSTERDAM - Belinda Meuldijk overwoog jaren geleden om samen met haar autistische zoon Yoshi zelfmoord te plegen. Dat onthult de ex-vrouw van zanger Rob de Nijs in haar nieuwe boek 'De Wereld volgens Yoshi', zo schrijft weekblad Privé deze week.

In het boek, waarin Meuldijk openhartig vertelt over de opvoeding van haar inmiddels 21-jarige autistische zoon, zegt ze het erg moeilijk gehad te hebben na de geboorte van Yoshi.

"Hij had enorme driftbuien en wilde niet geknuffeld worden. Toen hij vier jaar oud was kon hij slechts een paar woordjes zeggen."

Meuldijk voelde zich daarnaast niet gesteund door haar toenmalige man Rob de Nijs. "Hij stond voortdurend op het podium. Hij verdiende het geld en 's ochtends moest iedereen stil zijn, zodat hij kon slapen. Ik kon met hem niet praten over de problemen met onze zoon."

Boom

Meuldijk zegt dat ze de fout bij zichzelf zocht. "Ik kreeg een burnout. Ik kon de driftbuien en hysterie van Yoshi niet meer aan." Meuldijk onthult dat ze overwoog om met Yoshi naast zich tegen een boom te rijden.

Meuldijk en De Nijs gingen uit elkaar toen Yoshi vijf was. Aanvankelijk hadden de twee nog goed contact. Inmiddels staat het voormalige koppel niet meer op zulke goede voet.

Foto's

Een paar maanden geleden maakte De Nijs foto's van het vervuilde huis van Meuldijk, die hij doorspeelde aan Privé. Meuldijk spande daarop een kort geding aan. De Nijs zegt de foto's te hebben gemaakt omdat hij wilde vastleggen in welke omgeving Yoshi opgroeit.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie