Hondenaffaire Ellen DeGeneres krijgt staartje

AMSTERDAM - Mutts and Moms, de dierenhulporganisatie die het hondje Iggy weghaalde bij comédienne Ellen DeGeneres, wordt overspoeld met bedreigingen. "Ik word bedreigd met de dood", zegt Marina Batkis, een mede-eigenaar van Mutts and Moms.

DeGeneres gaf haar hondje Iggy weg omdat het beestje niet op kon schieten met haar katten. In de adoptieovereenkomst stond echter dat ze de hond terug moest brengen als ze er niet langer voor kon zorgen.

Dit had DeGeneres over het hoofd gezien en gaf Iggy weg aan haar kapster wier kinderen dol waren op de hond.

Spijt

In haar talkshow betuigde Ellen dinsdag spijt en smeekte om de hond terug te geven. "Het is niet hun schuld, maar die van mij", zei ze huilend. "Geef de hond alsjeblieft terug aan die kleine meisjes."

Na de uitzending begonnen de bedreigingen binnen te komen. Volgens Batkis waren sommige daarvan zo ernstig dat ze zich gedwongen voelde haar zaak te sluiten en woensdag thuis bleef.

Boeten

In het Amerikaanse nieuwsprogramma Inside Edition zei advocaat Keith Fink dat er duizenden haatmails en bedreigingen binnen zijn gekomen. "Jullie zullen boeten voor wat jullie gedaan hebben", was op een opname te horen.

Volgens geruchten is de hond ondertussen al in een ander gezin geplaatst.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie