AMSTERDAM - De verkoop van het boek Minoes van Annie M.G. Schmidt is de laatste maand meer dan verdubbeld, waarschijnlijk als gevolg van de film die nu in de bioscoop te zien is. De eerste druk van 20.000 exemplaren van de speciale filmeditie is inmiddels uitverkocht. Uitgeverij Querido verwacht voor de kerst een derde druk te leveren.

Ook de film doet het goed: het eerste weekend bezochten bijna .000 mensen Minoes in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van de poes Minoes die plotseling in een juffrouw verandert. Samen met de schuchtere journalist Tibbe start ze een persdienst waarvoor de katten in het dorpje het nieuws leveren.

De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Theo Maassen en Pierre Bokma. Acteurs als Annet Malherbe, Loes Luca, Hans Teeuwen, Paul Haenen en Wim T. Schippers hebben de stemmen van de katten ingesproken.

De film draait in 127 kopieën in de Nederlandse bioscopen. Distributeur Warner Bros. hoopt met de kerstfilm zeker een miljoen mensen naar de bioscoop te trekken.