Zoontje Colin Farrell is ernstig gehandicapt

AMSTERDAM - Het zoontje van Colin Farrell is verstandelijk gehandicapt. Dat heeft de Ierse acteur onthuld in de krant Irish Independent.

De 4-jarige James lijdt aan het zeldzame Angelman-syndroom, een aangeboren stoornis in het centrale zenuwstelsel. Kinderen met deze afwijking hebben een ernstige verstandelijke handicap en epilepsie.

Gezegend

De 31-jarige Farrell vertelt zich 'ongelooflijk gezegend' te voelen dat zijn zoontje er is. James is volgens de acteur een heel gelukkig jongetje ondanks zijn handicap.

"Het enige moment dat ik besef dat hij anders is, is als ik hem met andere 4-jarigen zie. Maar vanaf de eerste dag heb ik het gevoel dat hij is zoals hij hoort te zijn."

Voogdij

De 'Miami Vice'-acteur deelt de voogdij over zijn enige kind, met zijn ex-vriendin Kim Bordenave, die hij roemt voor de manier waarop ze zich inzet voor James. De zorg doet James volgens zijn vader goed.

"Hij heeft zes weken geleden zijn eerste stapjes gezet. Daar heeft hij vier jaar keihard voor gewerkt", vertelt Farrell trots. "Dat was ongelooflijk emotioneel. Toen zijn er heel wat tranen gevloeid."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie