Oprah en partner niet uit elkaar

HILVERSUM - Stedman Graham en Oprah Winfrey zijn niet uit elkaar. Dat zegt de levenspartner van de talkshowhost in het Nederlandse tv-programma Soeterbeeck: Wereldontmoetingen.

De geruchten dat de relatie over was gingen een tijdlang in de internationale pers, maar volgens Graham klopt er niets van deze geruchten.

"Zij is nu in Zuid-Afrika, ik in Nederland. Volgende week gaan we een paar dagen de bergen in. In de weekenden proberen we tijd voor elkaar te hebben."

Bestsellers

Voormalig basketballer Graham schreef diverse bestsellers over persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en multiculturele diversiteit. Zijn laatste boek is Diversity: Leaders not Labels.

In Soeterbeeck praat presentator Wilfred Kemp met Graham onder meer over het leven als partner van de wereldberoemde Oprah.

Steun

"Ik zie haar zwakte en haar kracht", zegt Graham. "Ik sta 150 procent achter haar. Ik steun haar in haar televisiewerk, maar dat heeft op zich niks met mij te maken. Ik heb een relatie met iemand van wie ik hou en dat is niet de Oprah die jullie kennen."

Ook vraagt Kemp hem in de uitzending in hoeverre het gedachtegoed van de Amerikaan toepasbaar is op de Nederlandse situatie. "Mijn boodschap is dat mensen moeten uitvinden wie ze zelf zijn", stelt Graham.

"Wat is je passie, hoe kun je succesvol worden? In een multiculturele samenleving worden te vaak etiketten op mensen geplakt. Ik wil mensen leren om meer te zijn dan hun geschiedenis voorschrijft. Zo kun je van volger in de samenleving een leider worden."

Soeterbeeck is dinsdag te zien om 17.05 uur bij het RKK op Nederland 2.

Tip de redactie