AMSTERDAM - Een New Yorkse muziekagent is een rechtszaak begonnen tegen Sean 'Diddy' Combs. De 27-jarige James Waldon beschuldigt de rapper ervan drie bodyguards op hem te hebben afgestuurd, die hem in elkaar hebben geslagen.

Dat zou op 1 juni zijn gebeurd in de New Yorkse nachtclub The Box. Waldon beweert dat hij werd aangevallen nadat hij Diddy had gevraagd of hij wilde komen kijken naar een optreden van een hiphopformatie die hij vertegenwoordigt.

Daarop zou de artiest een bodyguard hebben gewenkt die de muziekagent in zijn gezicht zou hebben gestompt. Daarop zouden nog eens twee andere lijfwachten op de man hebben ingeslagen en -geschopt.

Schuld

Het is de tweede keer binnen een week dat Diddy voor de rechter wordt gesleept. Vorige week werd bekend dat zijn voormalige adviseur James Sabatino hem heeft aangeklaagd omdat hij nog dertien miljoen euro van de artiest zou krijgen.

Sabatino zou Diddy geluids- en video-opnamen hebben verkocht van de vermoorde rapper Notorious B.I.G., maar zegt niet al het geld te hebben gekregen.