LOS ANGELES - Acteur Kiefer Sutherland heeft het dinsdag op een akkoordje gegooid met de Amerikaanse justitie, die hem heeft aangeklaagd voor rijden onder invloed.

In ruil voor een schuldbekentenis bepleit de aanklager 48 dagen gevangenisstraf bij de rechter. Dat meldden Amerikaanse media op gezag van zijn advocaten.

Sutherland werd eind september in West-Hollywood tot stoppen gemaand toen hij een verboden U-bocht maakte. Uit de blaastest die hij vervolgens moest afnemen bleek hij boven de toegestane limit van 0,8 promillage te zitten. De ster uit de tv-serie '24' liep het risico op een celstraf van mogelijk achttien maanden.

Cursus

De acteur stond in 2004 ook terecht wegens dronken rijden. Hij kwam er toen vanaf met een kleine geldboete en een verplichte cursus verantwoord alcoholgebruik. De rechter stelde hem destijds alsnog een celstraf in het vooruitzicht als hij binnen vijf jaar opnieuw dronken achter het stuur zou worden aangetroffen.

De rechter in Los Angeles doet op 21 december uitspraak. De 40-jarige Sutherland, die dinsdag verstek moest laten gaan, is door de rechter opgeroepen om bij de uitspraak zelf aanwezig te zijn.