AMSTERDAM - Hans Kazàn moet aan de Noord-Hollandse investeerder Bram Bakker een schuld van miljoenen euro's betalen voor de huur van het Magic Palace in Torremolinos. De illusionist zal ook nog een aantal andere schuldeisers moeten afbetalen.

De huurschuld die hij aan pandeigenaar Bakker moet betalen bedraagt 2,4 miljoen euro. Kazàn is ook nog eens circa anderhalf miljoen euro kwijt aan de andere schuldeisers, onder wie horecatycoon Gerrit van der Valk en vrienden uit de omgeving van Enschede.

De rechtbank in Malaga heeft maandag bepaald dat Kazàn op 8 november het theater waarin hij zijn shows geeft, moet opleveren. In dit theater liet hij tot begin dit jaar met weinig succes zijn zoons en schoondochter als illusionisten optreden. Elke maand werden er tienduizenden euro's verloren.

Tevreden

Bakker is tevreden met het vonnis. "Ik had natuurlijk een sterke zaak", vertelt hij aan de Telegraaf. "Het is wel in- en intriest dat een rechter Kazàn heeft moeten stoppen met schade toebrengen aan iemand die hem probeerde te helpen." Wat Bakker met het theater gaat doen, weet hij nog niet. "Daar ga ik me nu op beraden."

Het is onbekend of de oud-goochelaar in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. Kazàn is momenteel in Afrika voor opnamen van het SBS 6-programma Groeten uit de Rimboe.