AMSTERDAM - Zangeres Anouk heeft de muzikanten van haar vaste begeleidingsband meegedeeld niet langer met hen te willen samenwerken. Aanleiding voor de breuk is een meningsverschil over het nieuwe album.

Zo meldde website Haags Pop Podium maandag. De Haagse zangeres nam het album 'Who's Your Momma' op in Amerika met producer Glen Ballard en Amerikaanse muzikanten.

Toen de leden van haar begeleidingsband kritiek op het resultaat hadden, liet Anouk hen via een e-mail weten dat ze de samenwerking per direct opzegde. "Wij zijn niet van de kadaverdiscipline: we zijn gewoon eerlijk als ons iets wordt gevraagd." zegt drummer Hans Eijkenaar.

Optreden

De afgelopen jaren trad Anouk altijd op met gitarist Leendert Haaksma, gitarist Martijn van Agt, bassist Michel van Schie en drummer Hans Eijkenaar.

Anouk zou op 24 oktober op een feest van Panasonic optreden, maar dat concert is afgezegd. De nieuwe cd moet 23 november in de winkels liggen. De cd-presentatie is uitgesteld.

Conflict

In 2001 zette Anouk haar toenmalige begeleidingsband ook al aan de kant, na een conflict over de nevenactiviteiten van een van de bandleden.