AMSTERDAM - Belle Perez heeft het te druk om na te denken over kinderen. "Zolang ik op volle kracht werk, wil ik er niet aan beginnen", zegt ze dinsdag in De Telegraaf. "Want ik wil mijn kinderen wel de aandacht geven waar ze recht op hebben."

Haar kinderwens moet dan ook nog een paar jaartjes worden opgeschoven. "Ik heb veel vriendinnen die eerst carrière wilden maken en op hun 37e of 38e aan kinderen begonnen", vertelt ze. "Ik ben nu 31, dus ik heb nog wel even de tijd."

Niet alleen haar toekomstig nageslacht moet zich schikken naar het drukke werkschema van de Belgische zangeres, die vooral Spaanstalige nummers zingt, ook haar man Mario, met wie ze al dertien jaar samen is, komt soms op de tweede plaats.

Telefoon

"Er zijn periodes dat we elkaar amper zien en moeten communiceren per telefoon", zegt Belle. "Maar veel van huis zijn, heeft ook zijn voordelen: dan heb ik tenminste veel te vertellen."

Van haar artiestenbestaan, dat zich vooral op de weg afspeelt, wil ze graag nog een tijdje genieten. "Eerlijk gezegd weet ik ook wel dat ik op deze manier niet kan blijven werken tot ik 50 ben", erkent ze. "Maar ik zou het graag nog zo'n tien tot vijftien jaar zo volhouden."