AMSTERDAM - Pete Doherty heeft een geïmproviseerd optreden gegeven in een café in het Britse plaatsje Wiltshire. Het was de eerste keer dat de rocker weer op het podium stond sinds hij zes weken geleden incheckte in een afkickkliniek.

Donderdag kwam een einde aan zijn behandeling, zo meldt de Britse krant The Sun maandag.

De 28-jarige Doherty, die een paar kilo is aangekomen tijdens zijn verblijf in de kliniek, wandelde zaterdag het kroegje binnen. "Het was een normale zaterdag totdat Pete opdook", vertelt een getuige. "Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en al snel was de kroeg volgepakt met mensen."

Zoenen

Doherty vermaakte zich prima tijdens het optreden. "Hij vroeg tussen de nummers door om Guinness en hij zoende met alle meisjes die erom vroegen", vertelt de getuige. De ex-vriend van Kate Moss blijft voorlopig nog in Wiltshire om de verleidingen die in Londen op de loer liggen te vermijden.

Zelfmoord

Volgens de Britse krant News of the World zou Pete in de kliniek hebben geprobeerd met een overdosis pillen zelfmoord te plegen toen hij hoorde dat zijn ex een nieuwe vriend heeft gevonden in Kills-voorman Jamie Hince.

"Pete was er kapot van toen Kate met haar nieuwe vriend gezien werd", vertelt een vriend. "Hij vertelde me dat hij geen idee had wat voor pillen het waren, maar dat hij ze in een keer heeft ingenomen."

Huwelijk

Inmiddels gaat het beter met Doherty. Niet alleen zijn gezondheid is er de afgelopen tijd op vooruit gegaan. Ook zijn liefdesleven loopt inmiddels weer op rolletjes. Hij zou zijn nieuwe vriendin, het Roemeense model Irina Lazareanu, ten huwelijk hebben gevraagd.

De nieuwe cd van zijn band Babyshambles doet het ook goed. Het album 'Shotter's nation' staat momenteel op de vijfde plaats in de UK Album Chart.