AMSTERDAM - De derde editie van Holland's Next Top Model wordt extremer dan de voorgaande edities. Dat zegt programmadirecteur van RTL 5 Erland Galjaard. Zo worden de fotosessies en opdrachten zwaarder en zijn er sterke persoonlijkheden geselecteerd om mee te doen.

Holland's Next Top Model gaat volgende week maandag van start. In de eerste aflevering staat de strenge selectieronde centraal, waaruit twaalf aspirant-modellen overblijven. Zij betrekken een appartement in Amsterdam om vervolgens negen weken lang te worden opgeleid tot topmodel.

Elke week moet een van de meisjes het veld ruimen, tot het enige echte topmodel overblijft. Zij krijgt een modellencontract van 75 duizend euro bij modellenbureau ModelMasters the Agency. Daarnaast komt ze op de cover te staan van Glamour en wordt ze het gezicht van een cosmeticagigant.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit voormalig model Rosalie van Breemen, Glamour-presentatrice Karin Swerink, catwalkexpert Mariana Verkerk en fotograaf Philip Riches. De modellen worden gecoacht door stylist Bastiaan van Schaik en visagist Hildo Groen.

Daphne Deckers

De eerste twee edities van Holland's Next Top Model brachten succesvolle modellen voort: Sanne Nijhof en Kim Feenstra. De presentatie van de derde editie is voor het eerst in handen van Daphne Deckers.