AMSTERDAM - Bruce Springsteen en zijn vrouw Patti Scialfa zijn aangeklaagd omdat ze zich hebben teruggetrokken uit de koop van een paard.

De verkoper, voormalig Olympisch ruiter Todd Minikus, eist een schadevergoeding en compensatie voor de onderhoudskosten van het paard nadat het koopcontract was ondertekend.

De Amerikaanse zanger en zijn vrouw kochten het paard Pavarotti eind augustus voor hun 16-jarige dochter Jessica, een fervent amazone.

De 58-jarige Springsteen en zijn vrouw zouden ruim 459 duizend euro voor het dier betalen. Daarnaast werd afgesproken dat de twee hun paard Scarlett, dat ruim 141 duizend waard is, zouden overdragen aan Minikus.

Wedstrijd

Nadat het koopcontract ondertekend was, maar voordat de transactie voldaan was, nam Minikus met Pavarotti deel aan een wedstrijd in Brazilië. Voor de wedstrijd omschreef hij het paard als het minst ervaren beest van zijn stal.

Vlak daarna zou The Boss getwijfeld hebben of het beest wel geschikt was voor zijn tienerdochter en trok zich terug uit de verkoop. Hij had al een aanbetaling van 17 duizend euro gedaan.

Een woordvoerder van Springsteen wilde vrijdag niet reageren op de aanklacht.