AMSTERDAM - Jerney Kaagman snapt de geruchten dat ze botox gebruikt en plastische chirurgie heeft ondergaan niet. "Als ik een recente foto naast oude kiekjes leg, vind ik dat ik een behoorlijk oude kop heb gekregen", vertelt het Idols-jurylid zaterdag in de Vrouw-bijlage van De Telegraaf.

"Zien die mensen mijn hangwangen niet of zo?"

Volgens het Idols-jurylid kan haar vaste visagiste niet naar een feestje zonder aangesproken te worden op de operaties die Kaagman zou hebben ondergaan.

"Ik kan niet verklaren waarom ik een vrij gladde huid heb", vertelt de 60-jarige zangeres, die zegt 'veel te krenterig' te zijn voor botox. "Misschien is het wel de zwaartekracht. Alles zakt naar mijn kin en dat trekt de boel strak."

Idols

Kaagman neemt dit tv-seizoen voor de vierde keer plaats in de jury van Idols. Als het aan haar en aan haar collega's ligt, gaat er toch het één en ander veranderen in de opzet van het RTL-programma.

"Voordat ze bij ons de kamer inkomen, zijn de Idols-kandidaten voorgeselecteerd. Soms laat de productie weleens zielige gevallen door", vertelt Jerney.

"We hebben als jury gevraagd of ze dat niet meer willen doen", bekent ze. "Hoewel veel van die mensen sneuer lijken dan ze zijn.

Er zitten er tussen die naar aanleiding van hun auditie regelmatig worden geboekt en 1500 euro per avond toucheren. Zo achterlijk zijn ze dus niet."

Versieren

Naast Eric van Tijn, John Ewbank en Gordon is Kaagman in het vierde seizoen weer het enige vrouwelijke jurylid in de talentenjacht van RTL 4. "Natuurlijk probeerden ze me te versieren", onthult de Earth & Fire-zangeres.

"Dat zit nou eenmaal ingebakken in het mannelijk instinct." Jerney is nooit ingegaan op de avances van haar collega's. "Je moet niet met elkaar rommelen als je moet samenwerken. Daar komt gedonder van."

Idols 4, dat wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé en Wendy van Dijk, is vanaf 20 oktober wekelijks te zien op RTL 4.