AMSTERDAM - De videoclip van 'Gimme more', de nieuwe single van Britney Spears, is vrijdag uitgelekt via het internet. De clip is pas volgende week voor het eerst op televisie te zien, zo maakte MTV donderdag bekend.

In de video, die zich afspeelt in een striptent, speelt de gevallen popprinses twee rollen.

Zittend aan de bar kijkt een Britney met een blonde pruik naar een paaldanseres, eveneens gespeeld door de zangeres, die over het podium paradeert. Gehuld in een zwarte netpanty, ultrakorte hotpants en een zwartleren jasje drentelt ze rondom een strippaal, terwijl ze uitdagend in de camera kijkt.

Eentonig

De clip is zeer eentonig en weinig afwisselend. De camera schakelt af en toe slechts van de dansende Britney naar haar blonde alter ego aan de bar.

Van een verhaalontwikkeling, een dansroutine of wisselende cameraperspectieven is geen sprake.

Paniek

Foto's van de videoshoot werden eind juli al gepubliceerd door een Britse krant. Volgens News of the World leverden de opnamen van de clip grote problemen op. De 25-jarige zangeres zou slecht hebben meegewerkt en een paniekaanval hebben gehad.

"Plotseling barstte ze in tranen uit en stormde ze van de set", zou een toeschouwer hebben gezegd. "Uiteindelijk kwam ze terug, maar ze was nog steeds hysterisch aan het huilen."

Uitgelopen

"Al haar make-up was uitgelopen. Tegen die tijd was het middernacht en heeft de regisseur er maar een einde aan gemaakt en iedereen naar huis gestuurd."

'Gimme more' doet het, ondanks de negatieve berichtgeving rond Britney, goed in de hitlijsten. Het nummer werd al massaal gedownload en kwam deze week binnen op de derde plaats van de Billboard Hot 100, de belangrijkste Amerikaanse singlelijst.

Het nieuwe album van de zangeres ligt naar verwachting op 12 november in de winkel.

Britney verloor op maandag de gedeelde voogdij over haar twee zoontjes, Sean Preston (2) en Jayden James (1). Haar kinderen zijn nu bij hun vader, Kevin Federline, van wie de artieste in juli officieel scheidde.