AMSTERDAM - Gwyneth Paltrow reist de komende vier maanden in een auto door Spanje. De Amerikaanse Oscarwinnares vertrekt woensdag met drie vrienden voor een roadtrip, die wordt vastgelegd voor een 13-delige televisieserie.

'Spain ... on the road again' wordt volgend jaar september uitgezonden door de Amerikaanse zender PBS. De makers zijn nog in onderhandeling met Spaanse en Zuid-Amerikaanse zenders.

De reisgenoten van 35-jarige Paltrow zijn restaurantcriticus Mark Bittman, kok Mario Batali en de Spaanse actrice Claudia Bassols.

Camera's

Het reisgezelschap wordt gefilmd door verschillende camera's die in hun auto zijn gemonteerd. Andere camera's volgen de vrienden tijdens hun uitstapjes naar restaurantjes, winkels en musea.

"Het wordt zoveel mogelijk een normale roadtrip, hoewel er natuurlijk wel dingen van tevoren zijn vastgelegd. We hebben wel wat dingetjes in petto waarvoor niet elke toerist de mogelijkheid krijgt", zei de producent van de show tijdens een persconferentie in Madrid.

Leuk

Paltrow, die onlangs de opnamen van de actiefilm 'Iron man' heeft afgesloten, verklaarde in vloeiend Spaans dat ze veel zin heeft in de komende maanden. "Ik heb geen idee wat ons te wachten staat, maar ik weet zeker dat het leuk wordt", zei de actrice, die tijdens haar studie enkele maanden in een Spaans gastgezin woonde, tijdens de persconferentie.