AMSTERDAM - Britney Spears blijft optimistisch nadat ze maandag de voogdij over haar twee zoons is kwijtgeraakt. Sean Preston (2) en Jayden James (1) worden voorlopig verzorgd door haar ex-man Kevin Federline.

Dat vertelt haar goede vriend Sam Lufti aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Volgens Lufti ligt een misverstand ten grondslag aan de beslissing van de rechter. "Britney dacht dat ze pas later in de week aan alle voorwaarden moest voldoen in plaats van op maandag", vertelt hij.

"Toen we door hadden wat er aan de hand was, hebben we meteen de lijst met taken afgewerkt. Ze gelooft in de goede afloop en ze is in een goed humeur."

Drugstest

Britney zou een drugs- en alcoholtest hebben gemist. Die moet ze van de rechter twee keer per week ondergaan. Ze kon bovendien geen geldig rijbewijs laten zien.

Rijbewijs

De zangeres vroeg dinsdag meteen een rijbewijs voor de staat Californië aan. Een ambtenaar bevestigt dat Britney aan alle voorwaarden voor het roze papiertje heeft voldaan. "Ze heeft haar theorie-examen in april al gehaald", vertelt hij. "Ze heeft vingerafdrukken laten afnemen en ze heeft foto's laten nemen. Het rijbewijs moet snel bij haar op de mat vallen."

Aanrijding

Californië verplicht inwoners hun rijbewijs om te zetten binnen tien dagen nadat ze zich in de staat hebben gevestigd. Vorige week werd bekend dat Britney wordt vervolgd voor doorrijden na een aanrijding en rijden zonder geldig rijbewijs. Of ze daarna ook een drugs- en alcoholcontrole heeft ondergaan is onbekend.

Britney en Kevin trouwden in 2004, om in juli van dit jaar officieel te scheiden. De zeggenschap over de kinderen deelden ze tot nu toe, maar Federline wil de volledige voogdij omdat hij zijn ex geen geschikte moeder vindt.

Woensdag moeten Britney (25) en Kevin (29) weer in de rechtszaal verschijnen. Dan wordt mogelijk duidelijk hoe het verder gaat met de voogdij over Sean en Jayden.