AMSTERDAM - Ben Affleck denkt dat zijn relatie met Jennifer Lopez slecht is geweest voor zijn carrière. Dat vertelt hij in een interview met het Amerikaanse mannenblad Details.

De acteur had van 2002 tot en met 2004 een relatie met de zangeres. Daarna raakte zijn carrière in het slop, en daar was de relatie met Lopez debet aan, zegt Affleck.

Media-aandacht

De 35-jarige acteur denkt dat de onophoudelijke media-aandacht voor de relatie hem geen goed heeft gedaan. "De media vertelden vooral leugens en bliezen dingen over onze relatie op om maar meer tijdschriften te verkopen. En daar heb ik een prijs voor moeten betalen", denkt hij. "En in die tijd speelde ik helaas ook net in een paar films die niet aansloegen."

Films

Affleck brak in 1997 samen met zijn goede vriend Matt Damon door met 'Good Will Hunting', waar ze zelf het script voor schreven. Na deze film volgden succesvolle rollen van de acteur in onder meer 'Armageddon', 'Pearl harbor' en 'Daredevil'.

Na enkele flops, waaronder 'Gigli' (2003), waarin hij met J-Lo te zien was, en 'Surviving Christmas' (2004), ging het echter bergafwaarts met zijn carrière. Na een periode van twee jaar had hij vorig jaar pas weer een bescheiden succes te pakken met de film 'Smokin' aces'.

Opkikker

Affleck, die inmiddels getrouwd is met actrice Jennifer Garner, hoopt dat hij zijn carrière weer een opkikker kan geven met zijn regiedebuut 'Gone baby gone'. Deze film, over twee privédetectives die de verdwijning van een kind onderzoeken, draait vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen.