AMSTERDAM - Bono heeft een nummer geschreven voor de Spice Girls. Posh, Scary, Sporty, Baby en Ginger Spice zouden het lied instuderen voor de aanstaande wereldtournee. Bovendien wordt het nummer opgenomen voor een greatest hits-album, zo meldt de Britse krant Daily Mirror.

De platenbazen zouden zich zorgen maken om de Spice Girls-reünie. Uit vrees voor een tegenvallende verkoop van het album, dat al in november in de winkels moet liggen, vroegen zij de U2-voorman om zijn medewerking.

Volgens een bron uit de muziekindustrie was de 47-jarige Bono dolblij met de uitdaging. "Hij vond het geweldig dat hij gevraagd is en zijn betrokkenheid heeft iedereen weer enthousiast gemaakt voor het project", vertelt hij.

Vreemde combinatie

De naam van het nummer is een goed bewaard geheim. "Bono is een geweldig musicus en kan met elke muziekstijl uit de voeten", zegt de bron. "De poppy Spice Girls en de rocker Bono lijkt een vreemde combinatie, maar het werkt."

Victoria Beckham, Mel C, Emma Bunton, Mel B en Geri Halliwell beginnen op 2 december in Vancouver aan hun wereldtournee. Ze treden vervolgens op in 28 steden, waaronder Sjanghai, Londen, Madrid, Keulen, Sydney en Kaapstad.