AMSTERDAM - Voormalig Gouden Kooi-bewoonster Natasia heeft zondag een journalist met de dood bedreigd. Ze belde Leo van Rooijen thuis op om hem te vertellen wat hem te wachten zou staan.

"Er zouden twee Albanezen bij me langskomen die me uiteindelijk tussen twee betonnen platen zouden metselen om me daarna in de rivier te gooien", vertelt de freelance journalist van Privé en eigenaar van website ZIJ Online aan de website Sterrenstek.

Natasia zou woedend zijn over zaken die Van Rooijen op zijn website had gepubliceerd. ZIJ Online onthulde in een artikel dat de nieuwe vriend van Natasia, die miljonair zou zijn, niet zou bestaan. Ook meldde de site dat haar aanvraag voor een uitkering zou zijn geweigerd.

Op een gegeven moment nam een onbekende man de telefoon over van Natasia. Hij herhaalde de bedreiging. "Toen ik de man vroeg waar dit allemaal over ging, gooide hij de hoorn op de haak", vertelt de journalist. "Ik zou het allemaal binnenkort wel gaan merken."

Aangifte

Leo van Rooijen deed zondagavond nog aangifte van bedreiging. "Dit gaat me allemaal te ver om het te laten lopen", zegt Van Rooijen. Natasia bevestigt in een reactie dat zij Van Rooijen heeft gebeld, maar ontkent dat ze hem heeft bedreigd.

"Hij heeft een aantal nare dingetjes over mij geschreven en op het internet gezet en daar heb ik gewoon genoeg van", briest de Almeerse. "Ik heb gezegd dat hij alles over mij van het internet moet halen, meer niet."

Zat

Ook Natasia heeft aangifte gedaan bij de politie. "Ik ben het gewoon zat", zegt ze. "Alles wat er bijvoorbeeld uitgelekt is over mijn ex en mijn kinderen komt bij hem vandaan. Hij haalt voortdurend mensen door het slijk. Ik heb van dit alles bewijzen. Daar is de politie nog steeds mee bezig en dat heb ik hem in het telefoongesprek ook verteld. Genoeg is genoeg".