AMSTERDAM - Idols-winnaar Jamai boekt een historisch record. Nooit eerder in degeschiedenis van de Nederlandse platenindustrie is het voorgekomen dat van eensingle ruim 185.000 stuks - om precies te zijn 185.612 exemplaren - in één keerwerden uitgeleverd aan de Nederlandse platenzaken.

Ook van Damn, I Think I LoveYou, de eerste single van Starmaker/K-otic, werden er heel wat in de handelneergezet. 'Ongeveer 85.000 singles', vertelt ex-Zomba-marketing director enK-otic-mastermind Florent Luyckx, tegenwoordig zendercoördinator bij Radio 3FM.

"Dit is natuurlijk fantastisch voor de singlemarkt en de handel. Kennelijkleeft het medium single nog steeds. Alleen moet het publiek een goede redenhebben om een single te kopen. Starmaker bewees dat al een beetje, Jamai nogmeer. Of wij Jamai draaien op 3FM? Jazeker wel! De single staat bij ons op deplaylist. Maar we maken er geen Megahit van!"

Jamai's Step Right Up is eencompositie van Jorgen Elofsson, de Zweedse producer die ook hits schreef voorde Britse Pop Idols-winnaar Will Young en de Amerikaanse winnares KellyClarkson. De single van Jamai is deze week wel gekozen tot Alarmschijf.Volgende week komt Jamai op 1 binnen in de Mega Top 50.