Gloria Estefan verklapt geheim over hakken (video)

AMSTERDAM - Zangeres Gloria Estefan was er na een zwaar ongeluk in 1990, waarbij ze haar rug brak, vooral op gefocust haar onafhankelijkheid terug te krijgen en weer te kunnen lopen.

Ze had het zeventien jaar later niet voor mogelijk gehouden dat dit laatste op enorme hakken gebeurt. "Maar ik draag altijd schoenen met dikke plateau's eronder", verklapt Estefan lachend.

"Dan lijkt de hak groter dan hij is. En daarbij zijn schoenen met hak zelfs beter voor mijn rug, dat haalt de druk van mijn onderrug af."

Album

De van oorsprong Cubaanse zangeres was in Nederland om haar nieuwe album '90 Millas' te promoten. Haar laatste album kwam vier jaar geleden uit, maar de zangeres ziet het uitbrengen van haar nieuwe plaat niet als een comeback.

"Ik ben nooit weggeweest, maar je kunt niet overal tegelijk zijn. Ik heb me een lange tijd vooral beziggehouden met thuis.

Dochter

Ik vind het heerlijk om naar alle wedstrijden van mijn dochter te gaan, haar naar school te brengen en weer op te halen. Ook heb ik kinderboeken geschreven. Ik deed gewoon vooral andere dingen dan toeren."

Begin deze maand is Estefan vijftig geworden. "Eigenlijk vijf, want de nul telt niet", lacht de zangeres. "Ik vind het heerlijk. Leeftijd zegt niets, het gaat erom wat je in je hart voelt."

Jonger

"Toen ik achttien was had ik een hoop verantwoordelijkheid en dingen om over na te denken. Ik ben met de jaren alleen maar jonger geworden."

Met het nieuwe Spaanstalige album gaat Estefan terug naar haar roots. "Ik begon met gitaarspelen toen ik acht was."

Oma

"Ik trad op voor mijn oma, die toen mijn enige publiek was. Voor haar speelde ik allemaal Cubaanse nummers." De titel '90 Millas' staat symbool voor de afstand tussen Key West en Cuba, die de zangeres en haar man scheidt van hun thuisland.

"Met het album wil ik eigenlijk zeggen dat Cuba nog een groot deel is van wie we zijn. In ons hoofd, hart en in onze muziek."

Feest

Afstand, een woord dat in veel nummers voorkomt, is een van de twee thema's van het album. Het andere is feest. "Cubanen hebben een moeilijke tijd gehad."

"Maar we houden ook zeker van een goed feestje. Dus het is ook een feestalbum, met nostalgische elementen." Die nostalgie uit zich ook in de samenwerking met grote namen uit de Latino-wereld. Zo zijn onder meer sterren als Carlos Santana, Sheila E. en Jose Feliciano op het album te horen.

Spannend

Estefan hoeft naar eigen zeggen geen moeite te doen om haar persoonlijk leven uit de media te houden, omdat ze gewoonweg niets spannends doet. "Ik ben inmiddels al negenentwintig jaar met mijn man getrouwd en heb twee gezonde en gelukkige kinderen."

"We hebben een heel normaal leven. Behalve als je de foto's van mijn verjaardagsfeest onder ogen krijgt", grapt de zangeres.

"We hadden een seventies-party en als mensen zich verkleden gaan ze los. Ik ook, ik had een grote afropruik op. We hebben uren gedanst."

Tip de redactie