Natasia wil niet weer in Gouden Kooi (video)

AMSTERDAM - Natasia Blank, de omstreden oud-deelneemster van de Gouden Kooi, zou niet nog een keer meedoen aan een dergelijk realityprogramma. Spijt heeft de 33-jarige Almeerse niet.

"Maar ik ben wel geschrokken van de ophef die het heeft veroorzaakt", zegt ze.

De diva kwam al meteen bij de start van het programma vorig jaar september in opspraak, omdat haar dochter Cheyenne tranen met tuiten huilde vanwege het vertrek voor onbepaalde tijd van haar moeder naar de villa in Eemnes. De smeekbede van Cheyenne zorgde tot in politiek Den Haag aan toe voor opschudding.

Slechte moeder

De kritiek als zou zij een slechte moeder zijn vanwege het achterlaten van haar kinderen heeft Natasia flink geraakt. "Het heeft me in het begin heel erg gebroken en ook echt superklein gemaakt. Want ik heb het echt gevoeld, de negatieve media en alles eromheen", beweert ze. "Maar achteraf heeft het me ook wel weer heel erg sterk gemaakt. Ik kan nu echt alles aan."

Cultuur

Ze is het nog steeds niet met de kritiek eens. "Wij Surinaamse mensen zijn het eigenlijk niet anders gewend in onze cultuur. Een oma brengt de kindjes groot, of een zus of een tante. We kunnen altijd op elkaar terugvallen, we zijn gewoon heel hecht. En wat nou als ik een piloot was geweest, of bij de marine had gezeten en ik was voor drie maanden uitgezonden? Dan had ik ook mijn kinderen alleen moeten laten, maar dan was het wel goed geweest. Dat is zo krom."

Pestshow

Iets minder resoluut is Natasia over de kritiek dat het programma, waarbij de deelnemers strijden om een geldbedrag in de miljoenenvilla waarin ze opgesloten zitten, uit de hand is gelopen. "Als het echt een pestshow zou zijn dan zou ik er niet aan meedoen, want ik heb zelf twee kinderen en als er iets is wat ze echt niet mogen is het pesten. Maar er zitten echt wel mensen in die elkaar tot op het bot aan het sarren zijn. Dat is waar."

Gemeen

Zelf heeft Natasia zich naar eigen zeggen nooit tot dit gedrag verlaagd. "We hebben allemaal iets gemeens in ons, het is wat je er mee doet en hoe je jezelf naar voren wilt brengen. Ik heb dat niet gedaan. Ik had een onwijze grote muil, maar dat heb ik nog steeds. En dat is puur gewoon om jezelf te beschermen. Maar mensen als Huub, Jaap en Lieke, die zijn echt intens gemeen."

Echtheid

Net als de media twijfelen ook de deelnemers van het programma zelf wel eens aan de echtheid van de show. Zo vermoedt Natasia dat bewoner Jaap, die zichzelf Terror Jaap noemt en onder meer door zijn eigen kots rolde, een ingehuurde acteur is die de boel in het huis moet opschudden. Mar niet alles is volgens Natasia geregisseerd. "Er zijn natuurlijk wel wat dingen gestuurd, maar niet alles. Ik bedoel, ik ben geen actrice. Ik was gewoon Natasia die haar doelen wilde behalen en dat ook echt gedaan heeft."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie