Vrouw Pavarotti was op geld uit

AMSTERDAM - De vorige week overleden Luciano Pavarotti had een slecht huwelijk. De 37-jarige vrouw van de Italiaanse operazanger, Nicoletta Mantovani, was geobsedeerd door zijn fortuin.

Dat onthullen twee van zijn beste vrienden deze week in een Italiaanse krant. Volgens Leone Magiera en zijn vrouw Lidia La Marca, die dertig jaar bevriend waren met Pavarotti, dacht Mantovani alleen maar aan geld.

"Op zijn sterfbed vertelde Pavarotti dat zijn geliefde geobsedeerd was door de vraag hoe zijn fortuin na zijn dood verdeeld werd. Ze had hem al meerdere keren gedwongen documenten te tekenen", zo vertellen de vrienden van de operazanger.

Ook klaagde de 71-jarige tenor over het feit dat Mantovani hem slecht behandelde en hem isoleerde van zijn vrienden en familie. Daarnaast had Mantovani moeite met het feit dat Pavarotti kinderen uit een vorig huwelijk had.

Schieten

Volgens Lidia La Marca was Pavarotti vlak voor zijn dood zo wanhopig dat hij dreigde zichzelf door het hoofd te schieten. "Weet je hoe ik denk dat dit gaat aflopen, Lidia? Of ik schiet mezelf door het hoofd of we gaan scheiden", zo zou de beroemde tenor tegen zijn goede vriendin gezegd hebben.

Pavarotti, die vorige week de strijd tegen kanker verloor, had zijn goede vrienden gevraagd om pas na zijn dood mededelingen te doen over zijn huwelijk.

Ziekbed

Een maand voordat hij stierf zou hij iedereen hebben weggestuurd bij zijn ziekbed, zodat hij met zijn vrienden alleen kon zijn. "Toen hij iedereen behalve ons vroeg de kamer te verlaten, trok Nicoletta wit weg. Vervolgens deed hij openhartig een boekje open over zijn huwelijk."

Dieet

Terri Robson, die 20 jaar lang de manager van Pavarotti was, laat in een reactie weten dat hij weinig van deze problemen gemerkt heeft. "Luciano en Nicoletta hadden vaak ruzie over zijn dieet, maar dat is alles dat ik weet."

De Italiaanse krant La Stampa publiceerde het verhaal deze week op de voorpagina van de krant. Boven de foto van Pavarotti en zijn echtgenote plaatste men de kop: "Pavarotti: Nicoletta pijnigt me. Vertel het iedereen na mijn begrafenis."

Geen spijt

De twee vrienden van Pavarotti hebben geen spijt van de publicatie. "We hebben dit verteld omdat Luciano ons daarom gevraagd heeft. Hij zei: "Na mijn begrafenis kun je deze dingen zeggen." Het voelt als onze morele plicht om exact te doen wat hij ons heeft opgedragen.

Tip de redactie