Rob de Nijs heeft spijt van 'rattengate'

AMSTERDAM - Rob de Nijs heeft spijt van de 'rattengate'-affaire. "Ik had meteen moeten zeggen dat ik de foto's had gemaakt", vertelde De Nijs dinsdag in RTL Boulevard.

"Ik dacht dat het wel over zou waaien." De Nijs kwam in juni in opspraak nadat foto's van het vervuilde huis van zijn ex Belinda Meuldijk in Privé waren verschenen. De zanger gaf uiteindelijk toe dat hij de kiekjes had gemaakt.

Ook Henriëtte Koetschruiter, de vriendin van de 64-jarige zanger, had de zaak achteraf gezien liever anders aangepakt. "Ik hoorde dat Martijn van den Bergh de foto's aan Privé had doorgespeeld", vertelde ze.

Voorkomen

"Ik heb dat niet voorkomen, terwijl ik Evert Santegoeds had moeten bellen om publicatie van de foto's tegen te houden."

De Nijs en zijn vriendin namen de foto's van het huis van Meuldijk, omdat ze zich zorgen maakten om de leefomstandigheden van zijn autistische zoon Yoshi.

Verontrustend

"We kregen van de huishoudster en oppas Maria verontrustende dingen te horen", vertelde De Nijs. "Hij rook niet fris en hij droeg kleding vol gaten als hij bij ons langskwam."

Het stel, dat volgend jaar in het huwelijksbootje wil stappen, vertelde dat ze de kledingkast van Yoshi hebben uitgemest. "We hebben alle kleding met gaten weggegooid", vertelde Koetschruiter.

Vuilniszakken

"We hebben wel zes vuilniszakken gevuld." De twee hebben de zakken op verschillende plekken in Arnhem gedumpt. "We schaamden ons kapot", voegde De Nijs er aan toe.

Wat hem het meest pijn heeft gedaan in de hele affaire, is een paginagroot interview met Belinda Meuldijk en de 19-jarige Yoshi. "Ik vond dat Belinda in het verhaal pathetisch overkwam."

"Ze was compleet doorgeslagen", vertelde de zanger. "Ze suggereerde in het artikel dat ik een slechte vader ben. De kop was: 'papa bel me'. Dat heeft me verschrikkelijk gekwetst."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie