Borsato wil geen TMF Award meer

AMSTERDAM - Zanger Marco Borsato kreeg in de afgelopen elf jaar dat de TMF Awards bestaan elke editie een of meerdere prijzen van de muziekzender. In totaal heeft hij al 21 beelden op zijn Gooise schoorsteenmantel staan.

Borsato vindt dat genoeg en heeft TMF laten weten geen nieuwe awards meer te willen ontvangen, meldde de zender dinsdag.

Verlegenheid

"Het vooruitzicht dat zijn aantal prijzen in de komende jaren alleen nog maar zal toenemen, heeft Borsato doen besluiten geen TMF Award meer te willen ontvangen. Niet uit ondankbaarheid, maar juist omdat de hoeveelheid TMF Awards hem meer en meer in verlegenheid brengt", aldus een TMF-woordvoerster.

De zegsvrouw noemt het een begrijpelijke beslissing en zegt dat haar tv-station samen met de zanger een andere oplossing heeft gezocht.

Oplossing

"De TMF Awards zijn immers publieksprijzen en als het publiek op deze manier waardering uit, dan is dat moeilijk te negeren." Beiden hebben een oplossing gevonden, maar ze maken die pas volgende week dinsdag bekend.

Voor Borsato is voortaan een rol als 'publiekslieveling' weggelegd, maar hoe die er precies uitziet, wordt volgende week duidelijk.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie