LAS VEGAS - "MTV heeft mij en Britney Spears misleid", zei rapper Kanye West na de uitreiking van de MTV Video Music Awards afgelopen zondag. West verliet de prijzenshow met lege handen en Spears maakte er haar - massaal afgekraakte - comeback.

"Ze hebben Britney moedwillig geholpen haar carrière om zeep te helpen. Tegen het einde van haar openingsact voelde ik zo met haar mee. Man, het is een smerig spelletje", aldus de rapper tegen het Amerikaanse tijdschrift People. Het optreden van Spears zag er bijzonder onbeholpen en stijf uit.

Podia

De Amerikaan heeft zich voorgenomen nooit meer met MTV te werken. Zijn voornaamste kritiek is de manier waarop de optredens waren opgezet. Hij moest optreden op een klein podium in plaats van het hoofdpodium. "MTV deed het voorkomen alsof optreden op het hoofdpodium niet goed was en de kleinere podia zo geweldig waren.''

Pamela Anderson

Ook een grap van Pamela Anderson viel verkeerd. De ex-Baywatch-actrice, die ooit figureerde in een videoclip van de rapper, vertelde dat ze met hem had gezoend. "Een van de beste dingen die ik ooit heb meegemaakt was zoenen met de volgende artiest. Mijn tong zat zo diep in zijn keel dat ik zijn verloofde kon proeven. Dat moet ik vanavond nog maar een keer proberen."

West was hier niet over te spreken. "Ik ben verloofd en deze opmerking getuigt niet van respect. MTV heeft me vooraf beloofd dat zoiets niet zou gebeuren."

50 Cent

Naast MTV is West ook verwikkeld in een strijd met rapper 50 Cent. Van beide artiesten zijn dinsdag nieuwe cd's uitgekomen. 50 Cent liet eerder al weten te stoppen met muziek maken, mocht West meer platen verkopen dan hij.