Egbert-Jan Weeber in 'Bollywood love'

AMSTERDAM - Egbert-Jan Weeber speelt de hoofdrol in 'Bollywood love'. De opnames voor de romantische komedie gaan dit najaar van start, zo bevestigde producent IDTV Film dinsdag.

In de film, die grotendeels in India opgenomen wordt, ontvlucht de jonge acteur Eggie, gespeeld door Weeber, het oppervlakkige Nederlandse glamourleven om in India op zoek te gaan naar zichzelf en de zin van het leven.

Als hij op de set van een Bollywoodfilm belandt, ontmoet hij de wonderschone actrice Sita Singh. Eggie wordt hopeloos verliefd, maar helaas voor hem is Sita uitgehuwelijkt aan een rijke producentenzoon. Eggie zal haar hart moeten winnen voordat de twee elkaar het jawoord hebben gegeven. Wie de rol van de Indiase schone zal vertolken, is nog niet bekend.

Terstall

Acteur Marcel Hensema, bekend van films als 'Simon' en 'Wild romance', maakt met de film zijn regiedebuut en is samen met regisseur Eddy Terstall ('Simon', 'Rent a friend') verantwoordelijk voor het scenario.

Nauw betrokken

Ook Egbert-Jan Weeber, die bekend werd met de films 'Oesters van Nam Kee' en 'Van God los', was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het scenario. 'Bollywood love' is losjes gebaseerd op ervaringen die de 27-jarige Weeber opdeed tijdens een verblijf in India enkele jaren geleden.

Bioscopen

De film zal, in de traditie van Bollywood, veel dans en zang bevatten. Verwacht wordt dat de film medio volgend jaar in de bioscopen te zien is.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie