Van Nieuwkerk, Pauw en Witteman maken filmdebuut

AMSTERDAM - Jeroen Pauw, Paul Witteman en Matthijs van Nieuwkerk zijn binnenkort op het witte doek te bewonderen. Zij zijn te zien in Vox Populi, de nieuwe film van regisseur Eddy Terstall. Ze spelen zichzelf.

Dat heeft Terstall maandag gemeld. Het is voor alle drie de journalisten de eerste keer dat ze in een speelfilm verschijnen.

Van Nieuwkerk en Pauw acteerden overigens wel al een keer op televisie: Van Nieuwkerk in een aflevering van Baantjer en Pauw in de komedie Seth & Fiona van Paul de Leeuw.

Echte wereld

Behalve het driemanschap van de VARA zijn ook Freek de Jonge, Felix Rottenberg, Dieuwertje Blok en Prem Radhakishun als zichzelf te zien in Vox Populi. "Ik wil dat de film zich zoveel mogelijk in de echte wereld afspeelt", verklaart regisseur Terstall zijn keuze.

"Alleen de politici worden door acteurs gespeeld. Maar echte journalisten en cabaretiers verhogen hopelijk de herkenbaarheid van het verhaal voor de kijker."

Komedie

De politieke komedie vertelt over een volkse jongen die een relatie krijgt met de dochter van een linkse politicus.

Het is na Simon en Sextet het derde deel in de trilogie die regisseur Terstall maakt over de eigentijdse Nederlandse samenleving. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Jansen, Johnny de Mol, Tara Elders, Ton Kas en Hakim Traïdia.

Tip de redactie