LAS VEGAS - Zangeres Rihanna was zondag de grote winnaar op de MTV Video Music Awards in Las Vegas. De uit Barbados afkomstige zangeres won de belangrijkste prijs, die voor Video of the Year. Die kreeg ze voor de videoclip van haar hit 'Umbrella'.

Ook de prijs Monstersingle of the Year, voor de grootste hit van het jaar, ging met Rihanna mee naar huis.

Justin Timberlake viel eveneens in de prijzen. Hij won de award voor 'mannelijke artiest van het jaar' en die voor 'bedreiging van het jaar', omdat hij dit jaar op muziekgebied een grote concurrent was voor andere artiesten.

Clip

De regisseur van zijn clip 'What goes around....comes around', met Scarlett Johansson in de hoofdrol, werd uitverkozen tot 'beste regisseur' en ook de prijs voor beste choreografie ging naar het Timberlake-kamp, voor de clip 'Let me talk to you/my love'.

Fergie

Fergie, die als zangeres van Black Eyed Peas en solo succesvol is, won de award voor 'vrouwelijke artiest van het jaar'. 'Groep van het jaar' werd Fallout Boy en tot 'nieuwkomer van het jaar' werd Gym Class Heroes gekozen.

Andere winnaars waren Beyoncé en Shakira ('samenwerking van het jaar' voor het duet 'Beautiful liar') en Ken Mowe ('beste montage' voor 'Smiley faces' van Gnarls Barkley).

De MTV Video Music Awards werden voor de 24e uitgereikt.

Britney

Britney Spears trad op tijdens de MTV Awards. De 25-jarige zangeres, die onlangs voor het eerst sinds lange tijd weer een nieuwe single uitbracht, betrad gekleed in een bikini en laarzen het podium.

Bekijk video's MTV Music Awards

MTV Awards in Las Vegas