AMSTERDAM - Natasia Blank werkt aan een 'onthullend' boek over haar leven in de Gouden Kooi. De omstreden oud-bewoonster van de luxueuze villa in Eemnes wil aan haar lezers verklappen hoe het eraan toegaat achter de schermen van de reallifesoap.

Het boek moet nog voor de kerst in de winkels liggen.

De manager van de 33-jarige Natasia vertelt dat de maker van het programma, Talpa Productions, niet van plan is om het boek te verbieden. "Dat is niet aan de orde. Ze willen wel weten hoe we bepaalde dingen gaan verwoorden." Talpa was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Ophef

Natasia is momenteel driftig bezig om al haar herinneringen aan haar luxe leventje in de Gouden Kooi op te schrijven. Ze heeft meer dan genoeg meegemaakt tijdens haar 330 dagen in de rumoerige reallifesoap. Zo zorgde ze bij de start van het programma al voor ophef door voor de camera's haar huilende dochtertje achter te laten.

Ook onderging Blank een ware metamorfose tijdens haar verblijf in de villa. Zo liet ze haar borsten vergroten, viel ze kilo's af en liet ze een buikwandcorrectie uitvoeren. Bovendien wist ze haar rijbewijs te bemachtigen.

Siliconenborsten

Haar vriend Wilgo, die ten tijde van haar verblijf in de Gouden Kooi voor haar twee kinderen zorgde, zette een punt achter de relatie. De Almeerse beschuldigde Wilgo er vervolgens van met haar geld, veertigduizend euro, met de noorderzon vertrokken te zijn naar Suriname, samen met zijn nieuwe vriendin.

De Gouden Kooi, een geesteskindje van mediamagnaat John de Mol, is dagelijks te zien op RTL 5. Nadat het programma na het opdoeken van zender Tien naar RTL verhuisde, liet RTL-baas Fons van Westerloo weten dat het programma in principe eind dit jaar van de tv verdwijnt.