AMSTERDAM - De advocaat van Kevin Federline wil dat Britney Spears voor haar ex-man een deel van de juridische kosten van hun echtscheidingsprocedure betaalt. Dat blijkt uit gegevens van de rechtbank.

Advocaat Mark Vincent Kaplan zegt in een verklaring dat Federline nauwelijks over enig vermogen beschikt, na het geld dat hij heeft uit moeten geven om de scheiding rond te krijgen. Ook de alimentatie van vijftienduizend euro per maand die hij van Spears ontvangt, loopt in november af.

Ondertussen verdient de popzangeres per maand bijna 550 duizend euro en daarmee is zij volgens Kaplan 'overduidelijk de partij met geld'. Hij ziet het als een doodnormale eis dat Britney haar ex een bedrag van zo'n 37 duizend euro betaalt om hem uit de brand te helpen.

Scheiding

De advocaten van Spears hebben nog niet op het verzoek gereageerd. Britney en Kevin trouwden in 2004. Twee jaar later vroeg zij de scheiding aan van de aspirant-rapper wegens onoverkomelijke meningsverschillen.

Op 30 juli van dit jaar was de scheiding officieel rond. Het stel deelt de voogdij over hun twee zoontjes, Sean Preston en Jayden James.