AMSTERDAM - Owen Wilson is depressief geworden nadat zijn relatie met actrice Kate Hudson op de klippen liep. Dat onthult een vriend van de 38-jarige acteur in de Britse krant The Sun. Wilson deed afgelopen weekend een zelfmoordpoging, zo heeft de politie inmiddels bevestigd.

Wilson en Hudson hadden bijna een jaar een knipperlicht relatie. In juni ging het stel definitief uit elkaar.

Volgens een vriend raakte Wilson na de breuk in een depressie. "Hij was somber en praatte weinig over zijn gevoelens. Hij leek een ander mens."

Feestjes

Ook liet Wilson zich in die periode amper meer zien in het uitgaansleven. "Owen heeft een reputatie als feestbeest. Maar nadat het uitging met Kate liet hij zich niet meer zien op feestjes."

Pillen

Wilson ligt momenteel nog steeds in het ziekenhuis, nadat hij zondag een overdosis pillen nam en zijn polsen doorsneed.

Dinsdag vroeg de acteur in een verklaring om privacy en rust. "Ik verzoek de media me met rust te laten, zodat ik in alle rust kan worden verzorgd en ik kan werken aan mijn herstel in deze moeilijke periode", zo liet hij weten.

Foto's

Vrienden denken dat Wilson tot zijn daad is gekomen nadat onlangs foto's verschenen van Hudson met haar nieuwe vriend. Op de foto's, die gepubliceerd werden door verschillende tabloids, was te zien hoe de actrice haar nieuwe geliefde Dax Sheppard kust.

Ook wordt er gespeculeerd dat Wilson een drank- en drugsprobleem heeft.

Owen Wilson is bekend van filmkomedies als Starsky & Hutch' en 'Wedding crashers'.