AMSTERDAM - Katja Schuurman had ooit zo veel last van gemoedsschommelingen dat de arts haar antidepressiva voorschreef. "Het helpt je om je balans beter te vinden", vertelt de actrice deze week in het damesblad Viva.

Inmiddels kan de 32-jarige haar humeur beter onder controle houden. "Ik kan supervrolijk zijn en aartsdepressief, hoewel de schommelingen inmiddels veel minder heftig zijn", legt ze uit.

"Ik moet wel zeggen dat ik het mezelf een beetje aandeed: het opzoeken van grenzen, verdrinken in je eigen onrust, dat vond ik ergens ook wel prettig."

Psycholoog

Ook de psycholoog is voor de krullenbol geen onbekende. "Het kan heel goed zijn om met iemand te praten", vertelt ze. "Orde scheppen in de chaos. Maar ach, inmiddels zit half Nederland aan de shrink."

Wel duurde het even voordat de actrice zich bloot durfde te geven. "Ik vond al die therapeuten allemaal onzin. Ging ik ze ook voorliegen, kijken hoever ik kwam. Tot ik er achter kwam dat dat zonde van je geld en je tijd is. Maar ik heb er zeker wat aan gehad."