AMSTERDAM - Irene Moors valt het acteren in de kinderfilm 'K3 en de kattenprins' zwaar. "Meespelen in een film is vooral wachten, wachten en nog eens wachten", zegt ze zondag in De Telegraaf.

"We begonnen 's morgens om half zes, en waren soms pas om half tien 's avonds klaar. Het is niet zozeer inspannend, als wel heel vermoeiend."

De 40-jarige presentatrice speelde al menig typetje voor onder meer Telekids. Een filmrol blijkt wat meer met zich mee te brengen. "Eén filmscène wordt voor mijn gevoel wel vijftig keer opgenomen", legt ze uit.

"En daar zit bij mij nou meteen ook het probleem, daar ben ik niet zo goed in. Ik had moeite met het onthouden. En niet alleen van de tekst, maar ook of ik nou met links of rechts in de pan aan het roer>en was."

Kokkin

Irene Moors, die in de sprookjesfilm een kokkin speelt, presenteert voor het achtste seizoen het middagprogramma Life & Cooking.

Met haar vaste presentatiepartner Carlo Boszhard maakt ze eveneens de nieuwe spelshow Jong Geleerd, waarin twintig ouders het opnemen tegen twintig kinderen. De eerste aflevering van het programma is zondag vanaf 20.30 uur te zien bij RTL 4.