AMSTERDAM - Carice van Houten is erachter gekomen dat ze ongelukkig wordt van Hollywood. "Ik heb Hollywood gezien en er is niks op tegen, maar het is gewoon echt mijn leven niet", vertelt ze in de Volkskrant.

De 30-jarige actrice zal ook nooit naar LA verhuizen, om zo haar kans op grote filmrollen te vergroten. "Mijn agent is absoluut geschrokken van het feit dat ik in Europa wil blijven", vertelt Van Houten. "Als ze in Amerika een fantastische hoofdrol voor me hebben, zeg ik echt geen nee. Ik wil er alleen niet wonen."

Tom Cruise

Van Houten zit al twee maanden in Ierland voor de opnamen van de Frans-Ierse thriller Dorothy Mills. Als die achter de rug zijn, vliegt Carice naar Berlijn, waar ze de echtgenote van Tom Cruise speelt in de film 'Valkyrie'.

Ze heeft de acteur nog niet ontmoet. "Het is vreemd om met iemand te gaan werken die je nooit hebt gezien, maar die je wel kent", zegt Carice. "En dan speel ik ook nog eens zijn vrouw."

Verlegen

Carice, die gewend is om in de schijnwerpers te staan, was vroeger een verlegen meisje. "Op school voelde ik me onzichtbaar", vertelt ze. "Ik voelde me een nerd. En daarom val ik ook op nerds, nog steeds."

Carice is alweer enige tijd samen met de Duitse acteur Sebastian Koch, die ze ontmoette op de set van de oorlogsfilm van Paul Verhoeven. "Dat is ook een nerd, ja. Een hele leuke knappe nerd."