Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week de dure dobber van Bea, St Trop nog steeds 'je van hèt' is, de Deense deerne van Marco Borsato, Leco zijn vriendinnen niet liet invliegen en Yolanthe aan twéé Jannen haar liefde verklaart.

Koningin Beatrix mag graag een stukje varen op haar boot 'De Groene Draeck'. Een prachtig houten schip, dat ze ooit van de bevolking cadeau kreeg. De roddelbladen hebben echter uitgevonden dat het houten jacht door de Staat wordt onderhouden.

Stalling, onderhoud en verf gaan van onze belastingcenten, en dat al 50 jaar lang. Nu gunnen we Bea best haar pleziertje, maar Privé is furieus omdat er geen foto's gemaakt mogen worden van deze vaarpret.

Volgens de mediacode mag het Koninklijk Huis niet privé worden gekiekt. 'Van wie is nu eigenlijk de Groene Draeck?' vraagt het blad zich af. 'Als hij vaart van Beatrix…'en 'Als hij geverfd moet worden VAN ONS!" moppert het blad.

Jammer, Connie

Waar vieren de Rich and Famous hun vakantie? Nog altijd in het Franse good old St. Tropez, blijkt. In Privé zien we een collectie vakantiefoto's van de groten der aarde, en dan hebben we het niet over Connie Breukhoven of Harry Mens.

Joan Collins loopt beeldig rond in de badplaats, net als Eva Longoria in gouden bikini, Cindy Crawford, Tommy Hilfiger, Beyoncé en Jack Nicholson. P. Diddy gaf een half miljoen uit aan een riante lunch en Bono en Penelope Cruz varen gezellig een rondje op een riant jacht. Daar kan Dutch diva Connie -ondanks haar Bentley cabriolet- een puntje aan zuigen!

Marco's Deense deerne

Marco Borsato heeft met zijn Leontine de beste 'catch' die hij maar denken kan. Maar toch denkt de zanger nog wel eens weemoedig terug aan een oude liefde. Het gaat om een Deense vakantieliefde, waarmee hij 'het' voor het eerst deed.

'Het smaakte naar meer!' verklapt de zanger olijk in Party. Het blad heeft nu als leuke stunt bedacht dat programma's als Spoorloos, Memories of All you need is love op zoek moeten gaan naar de Deense deerne. Het lijkt ze enig om de twee vroegere geliefdes nog een keer herenigd te zien.

Marco staat er voor open: 'Ik denk nog geregeld aan haar. Dan denk ik: hoe zal het nu met haar zijn?'. Maar het blad gniffelt al bij het idee hoe Leontine op deze dame zal reageren. Ze zal zeker 'not amused' zijn als de Deense opeens op hun Blaricumse stoep staat met een koffer vol romantische herinneringen.

Wat 'n armoe

Leco van Zadelhoff is nog steeds de top-visagist van Nederland. Zijn clientèle bestaat uit de BN'ners, voetbalvrouwen, tv-presentatrices en andere showpopjes. In mei vierde de glamourkapper zijn verjaardag en hij vloog daarvoor naar Ibiza. Geen feestje zonder zijn vaste vriendinnen en daarom werd een select clubje (onder wie Caroline Tensen) uitgenodigd.

Maar wat bleek, volgens Weekend: de dames moesten op eigen gelegenheid naar het eiland komen. Bij de uitnodiging zat geen vliegticket ingesloten. Nu kunnen de meisjes allemaal met gemak een business class ticket betalen en daarna ook nog geld over hebben voor een cadeautje voor de jarige. Maar als je nou echt een vette glamourparty geeft, regel dan ook een privé jet voor je gasten, zouden we zeggen. Dit is wel heel Hollands zuunig.

Twéé Jannen

Soapie Yolanthe heeft het nog altijd reuze gezellig met haar Jan Smit. Ze kocht een appartementje en elk weekend shopten de twee torteltjes meubeltjes en accessoires voor haar paleisje.

De inrichting is een 'beetje Jan des Bouvrie' verklapt ze in Party. Naar verluidt houdt zanger Jan ook wel van de witte inrichting van Des Bouvrie en zo kan zijn liefje straks haar gang gaan.

Als Jan's grote nieuwbouw-villa in Volendam klaar is, mag de brunette waarschijnlijk helpen met de inrichting. Zo kan ze de liefde voor de twee Jannen in haar leven lekker uitleven. Want zeg nou zelf: welke vrouw vindt het niet geweldig om met andermans creditcard onbeperkt te mogen shoppen?