AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft een bloederig gevecht achter de rug met haar man Blake Fielder-Civil. Dat bekende de zangeres in een sms'je aan haar goede vriend Perez Hilton.

"Nadat hij me in een kamer zag toen ik drugs wilde gebruiken met een prostituee en zei dat ik niet goed genoeg voor hem was, begon ik mezelf te snijden", schreef ze donderdag aan de showbizzblogger. "Ik ging door het lint en hij heeft mijn leven gered."

Anders dan Britse media beweren, zou Fielder-Civil woensdagnacht geen geweld hebben gebruikt tegen de 23-jarige Winehouse. "Hij heeft me geen pijn gedaan", schrijft ze. "Blake is een fantastische man die mijn leven opnieuw heeft gered en daarbij ernstige snijwonden opliep."

Pleisters

Foto's die zijn afgedrukt in Britse kranten als Daily Mail en The Sun tonen schokkende foto's van het stel. Winehouse heeft op de foto bloed op haar schoenen en haar broek. Haar kenmerkende zwarte oogmake-up is uitgesmeerd. Op haar armen zijn grote pleisters te zien.

Snijwonden

De artieste heeft een lange geschiedenis van zelfverwonding. Fielder-Civil heeft op de foto's ernstige snijwonden in zijn gezicht en nek.

Hotel

Volgens de Daily Mail verbleef het excentrieke koppel al enkele dagen in een chique hotel in de Londense wijk Soho. In de nacht van woensdag op donderdag zouden hotelgasten over geluidsoverlast van ruziënde mensen en vallend meubilair hebben geklaagd. Kort daarna zou Winehouse medische hulp hebben gevraagd voor de behandeling van snijwonden aan haar armen.

Taxi

Later die nacht zou de ruzie zijn opgelaaid en zou Winehouse de straat zijn op gerend, achtervolgd door haar hevig bloedende echtgenoot. De zangeres zou gillend in een taxi zijn gesprongen.

Pas laat in de nacht zou het koppel arm in arm weer zijn teruggewandeld naar het hotel. Foto's van het bebloede en verward uitziende stel staan groot in de Britse tabloids.

Overdosis

Winehouse, die bekendstaat om haar flinke drugs- en alcoholgebruik, werd eerder deze maand opgenomen in een ziekenhuis nadat ze een overdosis had genomen. Haar opname in een ontwenningskliniek brak ze na enkele dagen af.