AMSTERDAM - Mari van de Ven speelt een gastrol in het tweede seizoen van de tv-serie Voetbalvrouwen. Dat heeft producent NL Film donderdag laten weten.

De make-up- en haarstylist van de sterren kan voor zijn aandeel in de serie dicht bij zichzelf blijven: hij speelt de presentator van een metamorfoseprogramma. Van de Ven is in het dagelijks leven de stylist van onder anderen Sylvie van der Vaart en Dyanne Beekman.

Ook AT5-presentator Frank Awick krijgt een rol in de serie. Awick, die op de Amsterdamse zender een showbizzprogramma presenteert, hoeft zich evenmin erg in te leven in zijn rol: hij speelt een verslaggever.

Hans Kraay jr.

NL Film, van producent Alain De Levita en regisseur Johan Nijenhuis, laat verder weten in gesprek te zijn met Hans Kraay jr. Met hem wordt onderhandeld over een rol als, hoe kan het ook anders, sportverslaggever.

De drie spelen een eenmalige gastrol in Voetbalvrouwen, waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Nicolette van Dam, Bas Muis, Lone van Roosendaal en Leontine Borsato.

Succesjes

De serie behoort tot één van de weinige succesjes van het voormalige Tien, de zender van John de Mol die vorige week werd opgedoekt. Het tweede seizoen van de komedie wordt uitgezonden door RTL 4.