AMSTERDAM - Mies Bouwman heeft het naambordje van de Mies Bouwmanboulevard in het Hilversumse Mediapark onthuld. "Ik ben blij dat het toch geen allée is geworden, want dat klonk zo buitenlands", vertelt de 77-jarige televisiecoryfee.

Ook Willem Duys en Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, zagen hun namen vereeuwigd op een naambordje. Duys, die vrijdag 79 jaar werd, kreeg de vijver naast het Instituut voor Beeld en Geluid naar zich vernoemd.

Van Kooten werd geëerd met de Joost den Draaijerrotonde. "Nu moet iedereen eerst om mij heen op weg naar het mediapark", zei de oud-dj, die tegenwoordig onder meer aan het hoofd staat van platenlabel Red Bullet.

Van Zijl

Het officiële gedeelte werd vrijdag geleid door de 72-jarige oud-nieuwslezer Joop van Zijl, die volgens Van Kooten zelf ook een laan verdient. "Ik begrijp niet dat die man niet langer het nieuws presenteert", zegt de 66-jarige 'vader van de Nederlandse Top 40'.

Bouwman kon niet zo snel iemand bedenken die een straat, laan of plein verdient in de mediastad. "Maar met het huidige televisieaanbod zullen het een hoop steegjes worden", lachte ze.

Het comité dat met het plan voor de naambordjes kwam, wilde nog tijdens het leven van de drie televisiecoryfeeën een eerbetoon brengen. In de filmzaal van het Instituut voor Beeld en Geluid werden aanwezigen als Yoka Beretty, Martine Bijl en Han Peekel getrakteerd op enkele historische opnamen waarop Duys, Bouwman en Van Kooten zijn te zien en te horen.