Steven Seagal eist excuses van FBI

LOS ANGELES - Acteur Steven Seagal verwijt de FBI zijn carrière verwoest te hebben. Dat stelt hij vrijdag in de Los Angeles Times Los Angeles Times.

Het is de eerste keer dat Seagal zich publiekelijk uitlaat over een onderzoek dat de federale organisatie vijf jaar geleden in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar hem heeft ingesteld.

Volgens de FBI zou de 56-jarige acteur banden onderhouden met de georganiseerde misdaad. Seagal eist excuses van de FBI voor deze beschuldigingen, die schade aan zijn carrière zouden hebben berokkend.

Mafia

"De valse aantijgingen hebben duizenden verhalen in de media gevoed die mij linken aan de mafia", stelt de acteur verongelijkt in een interview.

"Dat soort beschuldigingen schrikken filmproducenten af. En hebben mijn carrière dus om zeep geholpen." De gespierde acteur speelde in de jaren tachtig en negentig in hitfilms als Under Siege en Hard to Kill.

Tegenwoordig halen zijn films de bioscopen niet meer.

Thriller

Seagal maakte het afgelopen jaar producties als Prince of Pistols en The Untitled Onion Movie, waarin hij gestalte gaf aan het karakter Cock Puncher. Met de Nederlandse regisseur Roel Reiné filmde hij onlangs de actiethriller Marker.

Hierin vertolkt de acteur de rol van een alcoholistische, corrupte agent die veel schulden heeft gemaakt. De FBI wilde vrijdag niet reageren op de beschuldigingen van Seagal.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie