Jay-Z best verdienende hiphopper

NEW YORK - De Amerikaanse zanger Jay-Z is de best verdienende hiphop-artiest van dit moment. Dat heeft het gezaghebbende blad Forbes donderdag gemeld. In 2006 verdiende Jay-Z 34 miljoen dollar.

De 37-jarige rapper bracht onder meer zijn elfde album uit, waarvan ruim twee miljoen exemplaren werden verkocht, en produceerde onder zijn label Def Jam Recordings muziek voor onder meer Janet Jackson, Foxy Brown en LL Cool J.

Ook leidt de vriend van zangeres Beyonce Knowles een horecaketen, bezit hij aandelen in het basketbalteam van New Jersey en maakt hij reclame voor onder andere Budweiser, Hewlett-Packard en General Motors.

50 Cent

Op de tweede plaats staat rapper 50 Cent, met een geschat vermogen van 32 miljoen dollar. De zanger verdiende zijn geld onder meer met de verkoop van aan hem gelieerde videospelletjes en ringtones.

De derde plaats is voor Sean 'Diddy' Combs, die zijn jaarinkomen van 28 miljoen dollar vergaarde door onder andere te investeren in een televisieproductiebedrijf, een kledinglijn, een restaurant en een parfummerk.

Tip de redactie