'Amy Winehouse weer weg uit afkickkliniek' (video)

AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft de Britse afkickkliniek waar zij samen met haar man was opgenomen alweer verlaten. De zangeres liet zich ophalen door een helikopter die haar terugbracht naar Londen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4441 Winehouse zou, tot groot verdriet van haar ongeruste familie, slechts 48 uur in de kliniek zijn gebleven. Dat schrijft de Britse krant The Sun.

De souldiva zou zich woensdag in een Londense privékliniek hebben laten onderzoeken. De doktoren van de kliniek hebben haar naar verluidt voorgesteld om een hersenscan te laten doen. Amy kreeg een toeval tijdens een overdosis, die volgens artsen mogelijk werd veroorzaakt door een vorm van epilepsie.

De verhalen gaan dat Winehouse vorige week onwel werd door een combinatie van heroïne, xtc, cocaïne, ketamine en drank. Amy, die bekend is van de megahit 'Rehab', en haar man lieten zich door hun ouders overtuigen om hulp te zoeken voor hun verslaving.

Wanhopig

De ouders van Winehouse zouden wanhopig zijn nu hun dochter de kliniek heeft verlaten. Ze denken dat hun schoonzoon Amy heeft aangezet tot het stoppen met de behandeling. "Blake wilde terug naar hun oude leventje en iedereen weet wat dat betekent", vertelt een bron. "Hij neemt dit niet serieus genoeg."

Een woordvoerder van de zangeres wil niet ingaan op de berichten over de opname van Amy. "Ze rust uit op doktersadvies", vertelt hij aan de BBC. Een optreden op het Britse V Festival, dat dit weekeinde plaatsvindt, is vooralsnog niet afgeblazen. "Als we niets horen, gaan we ervan uit dat ze gewoon komt", zegt een woordvoerder van het festival.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie